skip to Main Content
Menu

Jagershoef/Prinsejagt – Baby/dreumesgroep (0-2 jaar)

De baby’s en dreumesen worden opgevangen in de groep Blauw, Roze of Geel.

De groepen stralen een huiselijke en warme sfeer uit. Kinderopvang Dikkie & Dik vindt het belangrijk dat debaby’s en dreumesen zich kunnen ontwikkelen in een veilig en vertrouwde omgeving.

Iedere groep heeft de beschikking over een eigen woonkeuken, een gezellige speelruimte, sanitair en meerdere slaapkamers. De kinderen hebben alle ruimte om te ontspannen in een wipstoel of met een boekje op de bank, te spelen op het speelkleed, te klauteren op een klimtoestel of te knutselen aan tafel.

 
Bij de dagopvang sluiten we met de dagelijkse bezigheden aan bij het ritme van de kinderen. Baby’s worden met aandacht verzorgd en slapen wanneer ze moe zijn. Onze pedagogische medewerkers vinden interactie erg belangrijk en zullen daarom geregeld met de baby’s knuffelen op schoot en babyspelletjes spelen. De rest van de tijd kunnen ze spelen in de box, relaxen in de schommelstoel of een hangmatje. Kinderen die ouder zijn eten, drinken en slapen gezamenlijk op vaste tijdstippen. De overige bezigheden sluiten we aan bij de behoeften van de kinderen. Dat kan variëren van lekker op de bank een boek lezen, liedjes zingen of een spelletje Kiekeboe spelen, tot buiten rennen en fietsen. Daarnaast bieden de pedagogisch medewerkers leeftijdsgerichte activiteiten aan, waaraan de kinderen kunnen deelnemen. Uiteraard kiest het kind zelf of hij/zij wil meedoen. Ook is er volop gelegenheid om vrij te spelen, zodat kinderen zich op hun eigen manier kunnen ontspannen en ontwikkelen. Naar buiten gaan speelt een belangrijke rol bij Kinderopvang Dikkie & Dik. In de kindvriendelijke tuin kunnen de kinderen heerlijk buiten zijn en spelen. Daarnaast maken we regelmatig een uitstapje met de bolderkar naar de speeltuin of het park.

Eten en drinken

Voor de jonge baby’s dient u de fles met (borst)voeding en een fruithapje mee te nemen. Het eetschema sluiten we aan bij uw wensen en de behoeften van het kind. Het is ook mogelijk om uw kind op het kinderdagverblijf te komen voeden. Wanneer een kind overgaat op vaster voedsel, wordt dit door Kinderopvang Dikkie & Dik verzorgd. ’s Morgens eten we fruit/tussendoortje en drinken we wat. Rond 12.00 uur eten we de broodmaaltijd en ’s middags eten we weer fruit/tussendoortje en drinken we wat. De maaltijden en tussendoortjes nuttigen we altijd gezamenlijk.

Slapen

Op de dagopvanggroep zijn slaapruimtes, waar ieder kind zijn/haar eigen bedje heeft. Door de kinderen te laten slapen in hun eigen slaapzak met de knuffel of speen die ze gewend zijn voelen ze zich vertrouwd.

Zindelijkheid

Wanneer u en uw kind aangeven dat uw kind toe is aan zindelijk worden, beginnen we met de zindelijkheidstraining. De kinderen gaan dan regelmatig naar de toiletjes die speciaal voor hen aanwezig zijn. Het staat natuurlijk voorop dat dit in goed overleg met u gebeurt.

Kinderopvang Dikkie & Dik biedt de volgende opvangmogelijkheden:

Hele dagopvang: 07.45 tot 18.15 uur
Halve dagopvang ochtend: 07.45 tot 13.30 uur
Halve dagopvang middag: 12.30 tot 18.15 uur
Verlengd dagdeel: 09.00 tot 15.00 uur

 

Als aanvulling op de openingstijden is het mogelijk om een extra kwartier opvang af te nemen, waardoor u vanaf 7.30 uur uw kind kunt brengen of tot 18.30 uur uw kind kunt halen.

Kinderen kunnen gebracht en gehaald worden op de volgende tijden:

Hele dagopvang: 07.45 tot 09.30 uur 16.00 tot 18.15 uur
Halve dagopvang ochtend: 07.45 tot 09.30 uur 12.30 tot 13.30 uur
Halve dagopvang middag: 12.30 tot 13.30 uur 16.00 tot 18.15 uur
Verlengd dagdeel: 09.00 tot 09.30 uur 14.45 tot 15.00 uur

 

Heeft u speciale opvangwensen? Afdeling kindplanning, 040-29 39 404 kan samen met u de mogelijkheden bekijken.

 

Op de locatie Gerretsonlaan biedt Kinderopvang Dikkie & Dik ook flexibele opvang aan. Kijk hier voor meer informatie.

Rondleiding aanvragen

Ik wil graag een rondleiding op de volgende locatie(s):
Spilcentrum AchtSpilcentrum De BarrierSpilcentrum De DriestamInclusief Spilcentrum Jagershoef/Prinsejagt

 

Back To Top