skip to Main Content
Menu

Driestam – Buitenschoolse opvang (BSO)

De  kinderen voor de BSO worden opgevangen in de groep Kabouterbos (4-6 jaar), Speelboom (6-8 jaar) of Boomhut (8-12 jaar, gevestigd in het gele cluster van de basisschool).

De groepen stralen een huiselijke en warme sfeer uit. Kinderopvang Dikkie & Dik vindt het belangrijk dat kinderen zich na een dag op school kunnen ontspannen. Het ene kind wil graag knutselen, de ander wil met een boekje op een bank en weer een ander kind ravot het liefst buiten na schooltijd. Op locatie de Driestam bieden wij al deze mogelijkheden. De pedagogisch medewerkers verzinnen samen met de kinderen ook elke keer weer uitdagende en leuke activiteiten / thema’s waar de kinderen aan mee kunnen doen.

 

De kinderen die onze buitenschoolse opvang bezoeken kunnen na schooltijd bij ons terecht. Pedagogisch medewerkers halen de kinderen in hun cluster op en lopen via de loopbrug naar hun groep. Als we aan tafel gaan om gezamenlijk te eten en drinken kunnen de kinderen vertellen over hun belevenissen eerder die dag. Hierna bieden we een activiteit aan, geheel naar de behoefte van de kinderen. Er is altijd de mogelijkheid om vrij te spelen. Zo kunnen de kinderen lekker hun eigen gang gaan, in groepjes of individueel. Sommigen gaan buiten voetballen, anderen trekken zich terug in een aparte ruimte waar ze kunnen kletsen en weer een ander wil knutselen of een spel spelen. Er wordt ook gebruik gemaakt van de faciliteiten op school, zoals de speelzaal en de vieringruimte. De pedagogisch medewerkers zijn altijd aanwezig om de kinderen te ondersteunen daar waar nodig.

Eten en drinken

De kinderen van de buitenschoolse opvang gaan na schooltijd samen aan tafel. Zij eten fruit en een koekje en drinken vruchtensap. Tijdens vakantiedagen en schoolvrije dagen, als de kinderen hele dagen bij Kinderopvang Dikkie & Dik zijn, verzorgen wij de lunch en gezonde tussendoortjes.

Kinderopvang Dikkie & Dik biedt de volgende opvangmogelijkheden:

Naschoolse opvang na schooltijd tot 18.15 uur
Voorschoolse opvang vanaf 07.45 uur, de kinderen worden naar school gebracht gebracht
Vakantieopvang 07.45 uur tot 18.15 uur
Opvang tijdens vrije schooldagen /studiedagen 07.45 uur tot 18.15 uur

Het is ook mogelijk om buitenschoolse opvang incidenteel aan te vragen. Als aanvulling op de openingstijden kunt u een extra kwartier opvang afnemen, waardoor u vanaf 7.30 uur uw kind kunt brengen of tot 18.30 uur kunt ophalen.

Tijdens de schoolvakanties zijn de kinderen de hele dag bij de buitenschoolse opvang. We verzorgen dan verschillende activiteiten, zoals sport­ en spelactiviteiten, koken en bakken, knutselen, enzovoort.

Ook gaan we regelmatig op pad: met z’n allen naar de speeltuin, het bos een kindermuseum, of we gaan midgetgolfen, bowlen of ondernemen een ander uitstapje. Kinderen beleven een leuke tijd bij Kinderopvang Dikkie & Dik samen met andere kinderen.

Rondleiding aanvragen

Ik wil graag een rondleiding op de volgende locatie(s):
Spilcentrum AchtSpilcentrum De BarrierSpilcentrum De DriestamInclusief Spilcentrum Jagershoef/Prinsejagt

 

Back To Top