skip to Main Content
Menu

Barrier – Peutergroepen (2-4 jaar)

De peutergroepen stralen een huiselijke en warme sfeer uit. Kinderopvang Dikkie & Dik vindt het belangrijk dat peuters samen met hun leeftijdgenootjes op hun eigen niveau leren, spelen en ontdekken. Daarnaast is er aandacht voor de zelfredzaamheid van de kinderen. Hierbij is de leeftijd en het niveau van de kinderen bepalend zodat de volgende stap naar de basisschool soepel verloopt.

De groep hebben de beschikking over een eigen woonkeuken, een gezellige speelruimte, sanitair en een slaapkamer. De kinderen hebben alle ruimte om te ontspannen met een boekje op de bank, te spelen op het speelkleed, te klauteren op een klimtoestel of te knutselen aan tafel.

U kunt bij de peutergroepen gebruikmaken van een 40 weken of een 52 weken contract.

VVE

Op alle peutergroepen bij kinderopvang Dikkie & Dik wordt gewerkt met een VVE programma. d.m.v. een integraal VVE programma worden kinderen extra ondersteunt op die gebieden waar dat nodig is. Er wordt gewerkt aan een doorgaande lijn voor- en vroegschoolse educatie, d.w.z. dat de activiteiten uit het voorschoolse traject goed aansluiten bij de programma’s
die gebruikt worden in groep 1 en 2.

Piramide methode

Binnen Spilcentrum de Barrier werkt kinderopvang Dikkie & Dik met het VVE programma de Piramide. Piramide stimuleert jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling. Door een slimme combinatie van activiteiten krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Piramide biedt elk kind kans om zich optimaal te ontwikkelen. De speelse educatie aanpak is geschikt voor alle kinderen van 0 tot 7 jaar en is met name gericht op de taalontwikkeling. Kijk hier voor meer informatie over deze methode

 
Bij de peutergroep werken we met een vaste dagindeling, gericht op thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van 2- tot 4 ­jarigen. De kinderen starten gezamenlijk de dag, bespreken de dagindeling aan de hand van de dagritmekaarten en gaan aan de slag met activiteiten. Als afsluiting kijken we terug op de dag. Deze werkwijze daagt de kinderen uit om taal te gebruiken en initiatieven te nemen. De betrokkenheid van de kinderen wordt verhoogd door de activiteiten goed af te stemmen op hun niveau en belevingswereld. Naar buiten gaan speelt een belangrijke rol bij Kinderopvang Dikkie & Dik. In de kindvriendelijke tuin kunnen de kinderen heerlijk buiten zijn en spelen. Daarnaast maken we regelmatig een uitstapje met de bolderkar naar de speeltuin of het park.

Eten en drinken

's Morgens eten we fruit en drinken we wat. Rond 12.15 uur eten we de broodmaaltijd en ’s middags eten we weer fruit en drinken we wat. De maaltijden en tussendoortjes nuttigen we altijd gezamenlijk.

Zindelijkheid

Wanneer u en uw kind aangeven dat uw kind toe is aan zindelijk worden, beginnen we met de zindelijkheidstraining. De kinderen gaan dan regelmatig naar de toiletjes die speciaal voor hen aanwezig zijn. Het staat natuurlijk voorop dat dit in goed overleg met u gebeurt.

Kinderopvang Dikkie & Dik biedt de volgende opvangmogelijkheden:

 Peutergroep (52 weken)

Hele dagopvang: 7.45 uur tot 18.15 uur
Halve dagopvang ochtend: 7.45 uur tot 13.30 uur
Halve dagopvang middag: 12.30 uur tot 15.00 uur
Verlengd dagdeel: 7.45 uur tot 15.00 uur 

 

Peutergroep (40 weken)

De peutergroep (40 weken)  is aansluitend op de schooltijden van Saltoschool de Opbouw gedurende 40 schoolweken geopend.

Ochtend: 8.45 uur tot 12.15 uur
Middag: 12.45 uur tot 14.45 uur
Maandag: Middag
Dinsdag: Ochtend
Woensdag: Speelinloop 8.45 uur tot 10.15 uur
Donderdag: Ochtend en Middag
Vrijdag: Ochtend en Middag

 

Als aanvulling op de openingstijden is het mogelijk om een extra kwartier opvang af te nemen, waardoor u vanaf 7.30 uur uw kind kunt brengen of tot 18.30 uur uw kind kunt halen. 

Heeft u speciale opvangwensen? Afdeling kindplanning kan samen met u de mogelijkheden bekijken.

Rondleiding aanvragen

Ik wil graag een rondleiding op de volgende locatie(s):
Spilcentrum AchtSpilcentrum De BarrierSpilcentrum De DriestamInclusief Spilcentrum Jagershoef/Prinsejagt

 

Back To Top