skip to Main Content
Menu

Barrier – Baby/dreumesgroep (0-2 jaar)

De baby’s en dreumesen worden opgevangen in de groep de Kiezeltjes. De groep straalt een huiselijke en warme sfeer uit. Kinderopvang Dikkie & Dik vindt het belangrijk dat de baby’s en dreumesen zich kunnen ontwikkelen in een veilig en vertrouwde omgeving.

De groep heeft de beschikking over een eigen woonkeuken, een gezellige speelruimte, sanitair en een slaapkamer. De kinderen hebben alle ruimte om te ontspannen in een wipstoel of met een boekje op de bank, te spelen op het speelkleed, op ontdekkingstocht  in de grondbox, of creatief bezig te zijn aan tafel.

 

Bij de baby/dreumesgroep sluiten we met de dagelijkse bezigheden aan bij het ritme van de kinderen. Baby’s worden met
aandacht verzorgd en slapen wanneer ze moe zijn. Onze pedagogische medewerkers vinden interactie erg belangrijk en zullen
daarom geregeld met de baby’s knuffelen op schoot en babyspelletjes spelen. De rest van de tijd kunnen ze spelen in de box of relaxen in de schommelstoel.

Kinderen die ouder zijn eten, drinken en slapen gezamenlijk op vaste tijdstippen. De overige bezigheden sluiten we aan bij de behoeften van de kinderen. Dat kan variëren van lekker op de bank een boek lezen, liedjes zingen of een spelletje Kiekeboe spelen, tot buiten rennen en fietsen. Daarnaast bieden de pedagogisch medewerkers leeftijdsgerichte activiteiten aan, waaraan de kinderen kunnen deelnemen. Uiteraard kiest het kind zelf of hij/zij wil meedoen. Ook is er volop gelegenheid om vrij te spelen, zodat kinderen zich op hun eigen manier kunnen ontspannen en ontwikkelen.

Naar buiten gaan speelt een belangrijke rol bij Kinderopvang Dikkie & Dik. In de kindvriendelijke tuin kunnen de kinderen heerlijk buiten zijn en spelen. 

Eten en drinken

Voor de jonge baby’s dient u de fles met (borst)voeding mee te nemen. Het eetschema sluiten we aan bij uw wensen en de
behoeften van het kind. Het is ook mogelijk om uw kind op het kinderdagverblijf te komen voeden. Wanneer een kind overgaat op vaster voedsel, wordt dit door Kinderopvang Dikkie & Dik verzorgd. ’s Morgens eten we fruit/groente en drinken we wat. Rond 11.30 uur eten we de broodmaaltijd en ’s middags eten we weer fruit/tussendoortje en drinken we wat. Het is mogelijk dat uw kindje een zelf meegebrachte avondmaaltijd bij ons eet. Dit wordt door ons tot 15 maanden gegeven.

Slapen

Op de dagopvanggroep is een slaapkamer, waar ieder kind zijn/haar eigen bedje heeft. Door de kinderen te laten slapen
in hun eigen slaapzak met de knuffel of speen die ze gewend zijn voelen ze zich vertrouwd.

Zindelijkheid

Wanneer u en uw kind aangeven dat uw kind toe is aan zindelijk worden, beginnen we met de zindelijkheidstraining. De kinderen gaan dan regelmatig naar de toiletjes die speciaal voor hen aanwezig zijn. Het staat natuurlijk voorop dat dit in goed overleg met u gebeurt.

Kinderopvang Dikkie & Dik biedt de volgende opvangmogelijkheden:

 

Hele dagopvang: 7.45 uur tot 18.15 uur
Halve dagopvang ochtend: 7.45 uur tot 13.30 uur
Halve dagopvang middag: 12.30 uur tot 18.15 uur
Verlengd dagdeel: 9.00 uur tot 15.00 uur 

Als aanvulling op de openingstijden is het mogelijk om een extra kwartier opvang af te nemen, waardoor u vanaf 7.30 uur uw kind kunt brengen of tot 18.30 uur uw kind kunt halen.

 Kinderen kunnen gebracht en gehaald worden op de volgende tijden:

Hele dagopvang: 7.45 uur tot 9.30 uur 16.00 uur tot 18.15 uur
Halve dagopvang ochtend: 7.45 uur tot 9.30 uur 12.30 uur tot 13.30 uur
Halve dagopvang middag: 12.30 uur tot 13.30 uur 16.00 uur tot 18.15 uur
Verlengd dagdeel: 9.00 uur tot 9.30 uur 14.45 uur tot 15.00 uur

Heeft u speciale opvangwensen? Afdeling kindplanning, 040-29 39 404 kan samen met u de mogelijkheden bekijken.

 

Rondleiding aanvragen

Ik wil graag een rondleiding op de volgende locatie(s):
Spilcentrum AchtSpilcentrum De BarrierSpilcentrum De DriestamInclusief Spilcentrum Jagershoef/Prinsejagt

 

Back To Top